שאלות נפוצות
סוגים שונים של כאב יכולים להתרחש בתוך הגדם לאחר קטיעה. אלו יכולים לכלול, בין היתר, כאבי עצמות, כאבי פצעים, כאב עצבי או כאב פנטום. הכאב יטופל בהתאמה בהתאם לגורם (למשל, באמצעות תרופות, חום / קירור, או חבישת המקום). דבר עם צוות הטיפול שלך על צעדים שניתן לנקוט כדי להגביל או לחסל את הכאב.
לאחר קטיעה, בעיית רגישות יכולה להתרחש במקום. תחושות לא מוכרות אלה עוברות לאחר זמן מה. עם זאת, אתה יכול לזרז את תהליך על ידי ליטוף העור של המקום במגבת או מברשת רכה.
לאחר הניתוח המקום עדיין נפוח ורגיש. חשוב גם כי הפצע התרפא לגמרי. כדי שהתותבת תוכל להיכנס למקום בהקדם האפשרי לאחר ניתוח קטיעה, יש לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הצוות שלך ולעשות את תרגילי השיקום בעקביות.
כמה זמן אתם זקוקים על מנת לנצל את הפוטנציאל המלא של התותבת שלך תלוי בגורמים רבים הכוללים את סיבת הקטיעה, מצבו של הגדם והיכולת הכללית שלך. גם המוטיבציה שלך היא גורם חשוב: אם אתה מתחיל להכין את עצמך זמן קצר לאחר ניתוח תוכל לתרום צמצום הזמן הנדרש כדי להשיג את היעדים האישיים שלך.
זה גם תלוי בגורמים שונים. אנא שוחח עם הצוות טיפול כדי לקבל הסבר בנושא.
היכולת שלך לרכב על האופניים שלך תלויה ברמת הקטיעה וסוג התותבת. בכל המקרים, נסה בתחילה רכיבה על אופני כושר נייחים ולאחר מכן נסה לעבור לאופניים רגילים אחרי ניסיון מוצלח עם האופניים הנייחים.
תותבת היומיום שלך אינה מתאימה לשחות או להתקלח. דבר עם הטכנאי שלך על פרוטזה שחייה מיוחדת.
בעיקרון אין מניעה לחזור לעבודה עם התותבת. אם העבודה דורשת מאמץ פיזי כדאי לדבר עם הטכנאי שלך ולהתייעץ אתו לגבי מרכיבי התותבת.
בעיקרון תותבת חדשה מחליפים כל 3-4 שנים בהתאם לתנאי הגוף המממן ויש לה אחריות לשנה. במקרה הצטמקות של הגדם מחליפים בית גדם בלבד, שרוולי סיליקון מחליפים כל שמונה חודשים גרבי גדם מחליפים בהתאם לצורך.